Slimmer werken,
blije klanten

Welke Lean Six Sigma training kan ik het beste volgen?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende Lean trainingen te vinden. Bij Bureau Tromp bieden we vier verschillende trainingen aan. Ook is het mogelijk om naast aan Lean training een Six Sigma training toe te voegen.  De Lean Six Sigma training leert je over zowel Lean als Six Sigma. Maar wat ga je nu eigenlijk leren tijdens deze Lean Six Sigma training?

De vier Lean Six Sigma trainingen die Bureau Tromp aanbiedt zijn de Yellow Belt, Orange Belt, Green Belt en Black Belt. Hierboven bestaat ook nog de Master Black Belt, maar in deze blog focussen we ons op de eerste vier niveaus.

Yellow Belt

Bij de Lean Six Sigma Yellow Belt leer je in één dag de basis van het Lean werken en Six Sigma. Je leert de basis tools en methodes die bij Lean Six Sigma horen. Je leert bijvoorbeeld onder andere om verspillingen te herkennen, wat de vijf principes van Lean zijn en ook hoe je Six Sigma toepast binnen Lean. Tijdens de training ga je ook direct aan de slag met een praktijkopdracht. Hierdoor kun je direct de koppeling tussen de theorie en de praktijk maken. Er is ruimte om met de trainer in gesprek te gaan over verbetermogelijkheden binnen je eigen omgeving en ga je samen aan de slag om naar je processen te kijken.

Klik hier voor de LLS Yellow Belt training

Orange Belt

De Lean Six Sigma Orange Belt gaat een stapje verder dan de Yellow Belt. Hier ga je twee dagen aan de slag met Lean Six Sigma. Bij deze training duik je wat dieper in de tools en methodes. Na het afronden van deze twee dagen ga je zelf aan de slag met de methodiek om processen te verbeteren en kun je ook zelf verbeterpotentie herkennen. Je gaat ook hier aan de slag om sommige modellen in de praktijk toe te passen.

Klik hier voor de LLS Orange Belt training

Green Belt

Als je binnen je organisatie aan de slag wilt als projectleider is de Green Belt een goede keuze. Deze training duurt zes dagen. Je doorloopt hier het gehele Lean Six Sigma project en alle tools en methodes die erbij horen. Door veel oefeningen leer je zelf de tools toe te passen. Naast alle Lean tools ga je binnen de training ook aan de slag met Six Sigma. Je leert beschikbare data zo in te zetten dat ze je verhaal extra kracht geven en conclusies te trekken aan de hand van feiten. Je leert naast Lean Six Sigma ook over verandermanagement. Dit is essentieel om te zorgen dat de projecten waar je continu mee bezig bent door te zetten en het einddoel te halen.

Klik hier voor de LLS Green Belt training

Black Belt

De hoogste belt die er te halen valt. In deze 10-daagse training ga je nog dieper op de stof in. Na het behalen van deze training ben je in staat om aanspreekpunt te worden voor Lean Six Sigma binnen je organisatie. Als Lean Six Sigma Black Belt begeleid je vaak de Green Belts bij het uitvoeren van verbeterprojecten. Je leert naast alle stof over Lean en Six Sigma ook uitgebreid hoe de statistische tool Minitab werkt en hoe hiermee kan zorgen dat je nog gemakkelijker tot oplossingen komt.

Klik hier voor de LLS Black Belt training

Zoals je waarschijnlijk wel gezien hebt gaan de verschillende Belts steeds dieper in op de stof. Voor de keuze tussen de verschillende trainingen is het dus belangrijk om te bedenken wat je wilt bereiken binnen je organisatie en wat je rol hierin is. Voor meer informatie kun je de trainingen los nog eens bekijken. Wil je liever iemand spreken over de verschillen kun je ons ook bellen of mailen!

flow online training

Meer lezen?