Slimmer werken,
blije klanten

De beste Lean Six Sigma training van Nederland

Denk jij er over na om een Lean Six Sigma training te gaan volgen? In deze blog leggen wij uit welke trainingen er bestaan, wat zij inhouden en wat de verschillen zijn. Zo hopen wij je een duidelijk beeld te geven van al je opties en je te helpen bij de keuze voor een gepaste Lean Six Sigma training. Het mooie hieraan is dat deze keuze eigenlijk afhankelijk is van jezelf en van het niveau dat je wil behalen.

Yellow Belt training

De Yellow Belt is de basistraining binnen Lean Six Sigma. Je leert hier de basisbegrippen van beide methodes en wat het verschil tussen beide is. Het is een 1-daagse training waarin zowel een theoriegedeelte als praktijkgedeelte zit. Zo leer je wat de 5 Lean-principes zijn en kun je verspillingen herkennen. Daarnaast ga je kijken naar verbetermogelijkheden binnen je eigen organisatie. Op deze manier leer je hoe Lean Six Sigma er in de praktijk uitziet en werkt en hoe je de methodes zelfstandig kunt toepassen.

Orange Belt training

De Orange Belt zit qua niveau tussen de bovengenoemde Yellow Belt training en de uitgebreide Green Belt training in. In twee dagen leer je hier eveneens de basisbegrippen van Lean en Six Sigma, maar ga je vervolgens een stapje verder. Zo ga je hier dieper in op de plek van Lean Six Sigma in een verbeterproject. Hierbij leer je eveneens hoe je de methodes moet toepassen in zo’n project om klantwaarde te kunnen toevoegen.

Green Belt training

De Green Belt training is een 6-daagse Lean Six Sigma training waarin je uitgebreid ingaat op beide methodes. Je wordt tijdens deze dagen opgeleid tot projectleider van een Lean Six Sigma project. Hiervoor leer je alle belangrijke begrippen en theorieën. Om ook werkelijk een projectleider te kunnen worden leer je vervolgens hoe je de methode zelfstandig moet toepassen binnen je eigen organisatie en werk. De training wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen, zodat je Lean Six Sigma vaardigheden wereldwijd worden erkend.

Black Belt training

Wil jij je nog meer verdiepen in Lean Six Sigma? Dan kun je de Black Belt training volgen. Dit is een 10-daagse training, waarna jij je een werkelijke Lean-expert mag noemen. In deze training leer je werkelijk alles over zowel Lean als Six Sigma en kun je andere Yellow, Orange en Green Belts aansturen. Ook kan het management terecht bij jou als ze vragen hebben over de methodiek of over procesverbeteringen.

Master Black Belt training

Als je de Black Belt zelfs niet voldoende vindt, maar als je een werkelijke Lean Six Sigma professional wil worden, dan kun je ook nog de Master Black Belt training volgen. Ook dit is een 10-daagse training, waarin je nog net iets dieper ingaat op de methodiek en alle aspecten rondom zowel Lean als Six Sigma. Het grootste verschil tussen een Master Black Belt en een ‘gewone’ Black Belt is dat een Master meer verantwoordelijk heeft. Als Master ben je namelijk eindverantwoordelijke bij het uitvoeren van procesverbeteringen en kun je andere Belts (dus ook andere Black Belts) aansturen.

Champion

De Champion training is niet nóg een niveau hoger, maar het is bedoeld voor een ander publiek. Het is namelijk een training die bedoeld is voor het management. Verbeterprojecten moeten vaak aangestuurd worden door het management. Hiervoor moeten zij uiteraard wel enige kennis hebben van de methodiek. Tijdens de Champion training ga je eveneens in op de basiskennis en leer je hoe je een Lean Six Sigma organisatie effectief managet.

Boek nu jouw Lean Six Sigma trainingWelke Lean Six Sigma opleiding het geschiktst voor jou is, is dus afhankelijk van jouw eigen wensen. Welk niveau wil jij zelf behalen? Welke rol wil jij binnen een Lean Six Sigma project gaan vervullen? Weet je dat al? Mooi! Bekijk dan onze trainingsaanbod eens. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn(we delen onze artikelen met je)