Slimmer werken,
blije klanten

Lean Six Sigma Green Belt training: 10 voordelen

Terwijl je misschien wel al bekend bent met Lean Six Sigma, is de betekenis van alle verschillende belts misschien wel lastig. Ook het wel of niet toepassen van Six Sigma kan een lastige keuze zijn. In dit artikel leggen we uit wat nu precies het voordeel is van een Lean Six Sigma Green Belt. Zo weet je precies of de Green Belt training bij jou (of jouw organisatie) past!

Lean Six Sigma Green Belt

1) Als Lean Six Sigma Green Belt laat je zien dat je de Six Sigma methodiek kan toepassen, en als je hiermee ook goede resultaten behaald zal je werkgever je sneller promoveren.

2) Een Green Belt behaald over het algemeen een hogere productiviteit. Je voorkomt problemen, in plaats van dat je ze naderhand oplost.

3) De training van de Green Belt is korter dan die van de Black Belts. Bij de Black Belt ga je dieper in op de methodes, hulpmiddelen en technieken.

4) Sommige organisaties eisen dat medewerkers een Green Belt halen voordat ze promotie kunnen maken.

5) De Green Belt trainingen zijn klassikaal, dit verhoogt het enthousiasme. Daarnaast leer je de stof een stuk beter door samen met de tools aan de slag te gaan. Ook worden er vaak ervaringen gedeeld, waardoor je elkaar kan helpen met echte situaties.

6) Een Lean Six Sigma Green Belt training kan ook in-company worden gegeven. We kunnen het lesplan aanpassen aan de specifieke wensen van het bedrijf.

7) Je kan de prestaties van een Green Belt evalueren door het uitvoeren van projecten of het behalen van een praktijkcertificaat.

8) Leidinggeven op basis van data is veel gemakkelijker te verdedigen. De Green Belt projecten helpen bij creëren van draagvlak en werknemers in te laten zien dat de oplossing werkt.

9) Als je geen of weinig ervaring hebt met financiële analyses, kan de Green Belt training je leren om eenvoudige vergelijkingen uit te voeren, managementjargon te spreken en projectvoordelen te kwantificeren.

10) En zeker niet onbelangrijk: met het officiële Green Belt certificaat heb je net een streepje voor als je gaat solliciteren.

Lean Six Sigma Green Belt online

Meer lezen?