Slimmer werken,
blije klanten

Een Lean training, welke zijn er allemaal?

Welke Lean training is het meest geschikt voor jou? Dat hangt compleet van jezelf af! Hoef je alleen de basiskennis te weten of wil je een echte Lean-expert worden? Hieronder vind je een lijstje met de Lean trainingen die wij aanbieden en wat je hier leert. Na het volgen van een juiste Lean training ben je in staat om zelf je bedrijfsprocessen te verbeteren.

Lean Yellow Belt training

Een Yellow Belt training is aan te raden wanneer je kennis wilt maken met Lean. In deze 1-daagse training krijg je de basis van Lean uitgelegd. De dag begint met een theorie gedeelte. Hierbij worden alle belangrijke basisbegrippen uitgelegd. Na dit gedeelte kun jij o.a. vertellen wat de 8 verspillingen binnen processen zijn en wat het verschil tussen Lean en Six Sigma is. Hierna wordt je nieuw geleerde kennis toegepast in een praktijk gedeelte. Hierin ga je samen aan de slag met een simulatie van een simpel bedrijfsproces. Op deze manier leer je Lean meteen toe te passen en kun je zien hoe het werkelijk in zijn werk gaat. Kortom, als je een oriënterende training zoekt dan is de Yellow Belt uitermate geschikt!

Lean training

Lean Green Belt training

De Lean Green Belt gaat een stapje verder dan de Yellow Belt training en gaat dieper in op de stof. Je kunt deze training als aanvulling op de Yellow Belt volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om meteen met deze training te beginnen. De Green Belt training is uitermate geschikt voor medewerkers die zelfstandig een Lean project (willen) gaan leiden. In deze 5-daagse training leer je de Lean methode zelfstandig toe te passen binnen jouw organisatie en in je eigen werk. Hiervoor worden alle Lean begrippen en instrumenten uitgebreid besproken. Zo wordt de Kaizen methode ook uitgelegd in deze training. Daarnaast leer je via verschillende simulaties hoe Lean te werk gaat en krijg je de methodiek uitstekend onder  de knie. Na het volgen van deze training ben je volledig klaargestoomd om Lean zelfstandig te gaan toepassen.

Lean training

Lean Team Coach training

Deze Lean training is een verdieping van de Green Belt of de Black Belt training. Dus, vind je Lean zo interessant en wil je nog meer leren over deze methode? Dan is deze Lean Team Coach een geschikte training voor jou! In deze 4-daagse training leer jij je eigen team te coachen en leer je hoe je hen kunt stimuleren om alles uit zichzelf te halen. Je kunt hierbij zowel Yellow- als Green Belts coachen. Daarnaast ben je ook in staat om de Champions binnen je organisatie te beïnvloeden en te inspireren.

Lean training

Kanban training

Ben jij een leidinggevende binnen jouw organisatie en weet je niet zeker of Kanban wat voor jouw team is, maar ben je wel geïnteresseerd in deze methode? Of ben je er al over uit, maar weet je niet goed hoe je het moet introduceren? Geen probleem! In deze 1-daagse Kanban training leer je wat de methode precies inhoudt. Daarnaast leer je voor welke situaties Kanban een geschikte methode is, hoe je het kunt introduceren in jouw organisatie en hoe je veelvoorkomende problemen kunt aanpakken met behulp van deze methode. In deze training leer je de theorie eveneens toe te passen aan de hand van een spel.

Dit zijn de verschillende Lean trainingen die er bestaan. Weet je nu al iets beter welke geschikt voor jou is? Wil je er meer over leren en wil je binnen jouw organisatie ook ‘Lean werken’? Bekijk dan onze trainingen eens. Ook kun je altijd contact met ons opnemen.

Boek nu jouw Lean training

Ook interessant:

Volg ons op LinkedIn(we delen onze artikelen met je)